MOTOR YAĞI

Karamehmet Petrol olarak binek ve ticari araçlarınıza son teknoloji gloabal markaların ürünlerini Aracınızlarınıza uygun motor yağ  türünün seçiminde sizlere yardımcı kaliteli hizmet anlayışını benimsemiş profosyonel kadromuz  hizmet vermekteyiz.

 

Motor Yağı Markalarımız:

PETROL OFİSİ

MOBİL 1

CASTROL 

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

 

Motor Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Motor yağı hakkında ne kadar bilgilisiniz? Aracınızın motoru üzerinde bir film tabakası oluşturarak onu koruyan, performansı ve uzun ömürlülüğü için büyük önem taşıyan motor yağını daha iyi tanıyıp, motorunuz için en uygun yağı seçerek otomobilinize büyük bir iyilik yapabilirsiniz. Otomobilinizin hayat suyu motor yağının teknik özelliklerine geçmeden önce motor yağı hakkında sık sorulan soruları cevaplayalım ve temel bilgilerimizi tazeleyelim.

Motor Yağı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Motor Yağının Görevleri Nelerdir? Motor yağının temel görevleri; Sürtünmeyi en aza indirerek aşınmayı engeller. Yüksek sıcaklıkta çalışan motor parçalarının soğutulmasına yardımcı olur, parçaların ısınarak deforme olmasını önler. Toz ve kiri yağ filtresine taşıyarak motor parçalarını temizler. Segman, piston ve silindir arasındaki boşlukları doldurur. Gaz kaçağını engelleyerek verimliliği artırır.

Motor Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Motor yağları üretim şekillerine göre mineral, yarı sentetik ve tam sentetik olmak üzere üçe ayrılır. Mineral Yağlar Mineral yağlar; ham petrolün damıtılması ve deterjan, viskozite geliştirici, aşınma önleyici gibi katkı malzemeleri eklenmesiyle elde edilir. Tam Sentetik Yağlar Sentetik yağlar; laboratuvar ortamında tamamen kimyasal işlemler sonucunda üretilir. Yarı Sentetik Yağlar Mineral yağ ve sentetik yağın karıştırılması sonucu elde edilir. Yarı sentetik yağlar üretilirken genellikle %70-80 oranında mineral yağa %20-30 oranında sentetik yağ eklenir.