AKÜ

Karamehmet Petrol olarak İnegölde akü ve montaj uygulama sektöründe hizmet vermekteyiz. Aracınızlarınıza uygun akü türünün seçiminde uzman kadromuz sizlere sunmaktadır.

AKÜ MARKALARIMIZ

MUTLU AKÜ

VARTA AKÜ

BOSCH AKÜ

PRESİDENT AKÜ

PETLAS AKÜ

Akü Nedir? Nasıl Çalışır?

Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, ihtiyaç halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaza akü denir.Akünün görevi öncelikle ilk anda çalışabilmesi için marş motoruna elektrik akımı vermek, araç motoru çalışmadığı zamanlarda kullanılacak alıcılara akım göndermek ve motor çalışırken elektrik sisteminde voltaj ve amperaj dengelemesi yapmak böylece yüksek devirlerde alternatörün üreteceği voltaj bazen fazla yükselebileceğinden alıcıların zarar görmesini engellemektir. Bu durumda akü alternatörün oluşturduğu akımın bir kısmını üzerine alarak aşırı voltajın yükselmesini önler. Benzinli motorlarda kullanılan 12 V’luk akü, birbirine seri olarak bağlanmış altı adet 2 voltluk hücreden meydana gelmiştir. Her eleman grubu içerisinde, birbirlerine paralel bağlanmış pozitif ve negatif yüklü plaklar vardır. Pozitif plaklar aktif madde olarak, kurşundioksit içerir. Negatif plaklar aktif madde olarak, saf kurşun içerir. Plakların arasına, kısa devreyi önlemek için plakları izole eden separatörler/ ayırıcılar yerleştirilir. Ayırıcılar, plaklar arasındaki kimyasal tepkimeyi engellemeyecek şekilde çok küçük gözenekleri bulunan maddelerden yapılır. Akünün içine sülfürik asitle saf su karışımı olan elektrolit konulur. Elemanlar arası seri olarak kurşun köprülerle bağlanmıştır.

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Lastik - Akü Yol yardım için 7/24: 0541 715 58 28 i arayabilirsiniz.

7/24 Yol Yardım İletişim için : 05417155828

Şubelerimiz: 

Akaryakıt İstasyonu: Mahmudiye mah. Ankara Caddesi No:2/6
Araç Bakım: Osmanbey Caddesi Kaynak Sokak No:8 (Karamehmet Petrol Yanı)
Lastik Merkez: Osmanbey Caddesi Kaynak Sokak No:6 ( Karamehmet Petrol Yanı)
Şube 1: Ankara Caddesi No:12 (Hadim Market Yanı)
Şube 2: Organize Sanayi 1. Cadde Metal Sanayi Girişi Karşısı (Kaynakçılar Yapı Market Yanı)
 
Telefon: 0224 715 58 28
 
7/24 Yol Yardım İletişim için : 0541 715 58 28
 

Hizmetlerimiz; Lastik montaj Değişimi, balans, sibop değişimi, nitrojen hava, Lastik Basınç Ayarlama Bünyemizde Bulunan

 

24 saat açık lastikçi , 7/24 lastik yol yardım inegöl, akü inegöl, akü yol yardım inegöl, lastik yol yardım inegöl, 24 saat açık lastikçi inegöl, açık lastikçi inegöl, gece lastik inegöl, yol yardım, en yakın lastikçi, en yakın lastikçi inegöl, lastik inegöl, petlas inegöl, lassa inegöl, michelin inegöl, araç bakım inegöl, mobil 1 center inegöl, en yakın inegöl, nöbetçi lastikçi, nöbetçi lastikçi inegöl, lastik tamiri inegöl, lastik tamir, lassa yol yardım, petlas yol yardım, petlas yol yardım inegöl, akü inegöl